Welke slapers hebben baat bij een donzen dekbed 240×220?

Je hebt een enorme keuze in verschillende formaten wanneer je op zoek gaat naar een nieuw dekbed. Het dekbed van 240 bij 220 is een vrij populaire keuze en ook één van de grootste dekbedden die je kunt kopen. Een donzen dekbed 240×220 biedt heel veel voordelen en in dit blog vertellen wij welke slapers het meeste baat hebben bij een dekbed in dit formaat.

Geschikt voor lange mensen

Omdat een donzen dekbed 240×220 bijna 2,5 meter lang is, is het dekbed dus perfect voor lange mensen. Die wel vaker met de voeten bloot liggen en het dus koud krijgen. Koude voeten betekent ook een koud lichaam. Dus het is belangrijk dat je voetjes lekker bedekt zijn. En dat je ook nog wat ruimte hebt om lekker in het dekbed te kunnen rollen.

Donzen dekbed 240×220 voor grote mensen

Niet alleen lange mensen, maar ook grote mensen hebben baat bij een groter dekbed. Zo hebben ze meer stof dat soepel om het lijf valt en zijn ze niet iedere nacht in gevecht om het lichaam goed te bedekken. Het zorgt er ook voor dat je beter slaapt en een goede nachtrust is natuurlijk belangrijk voor een goede gezondheid.

De woeler

Iemand die continu in beweging is wanneer hij of zij slaapt heeft ook regelmatig te maken met een koud lichaam als ze onder een te klein dekbed slapen. Met een donzen dekbed 240×220 heb je voldoende stof en hoe je niet bang te zijn dat het dekbed je niet tijdens je slaap bedekt. Ook als je een woeler bent. 

Voor meerdere personen

Een donzen dekbed 240×220 is natuurlijk ook de perfecte keuze als je met z’n tweeën onder een dekbed slaapt. Zo heb je voldoende dekbed om te delen. Zeker wanneer je wederhelft er een handje van heeft om het dekbed in te pikken is het fijn om een iets groter dekbed te hebben. Zo blijft er altijd wel een deel over waar jij ook lekker onder kunt liggen.

Donzen dekbed 240×220 voor een groter bed

Een donzen dekbed 240×220 is natuurlijk perfect als je een groter bed hebt. Een dekbed in dit formaat is bijvoorbeeld geschikt voor een tweepersoons bed van 2 meter of langer, maar je kunt dit dekbed ook prima kwijt op een twijfelaar. Voor een eenpersoonsbed is het dekbed is minder geschikt, omdat het dekbed dan voor een deel op de grond komt te liggen. Dat niet echt hygiënisch is. Desalniettemin is het niet onmogelijk. En je bepaalt nog altijd zelf welk formaat dekbed je op het bed wilt neerleggen. 

Wanneer je een donzen dekbed 240×220 aanschaft

Bij de aanschaf van een donzen dekbed 240×220 gelden dezelfde spelregels als bij dekbedden in andere maten. Zo heb je keuze uit of het dekbed gevuld is met eenden- of ganzendons en kun je er op letten dat het dekbed ook de juiste keurmerken heeft. Zodat je zeker weet dat de informatie op het etiket klopt en dat de donzen dekbedden aan de kwaliteitsnormen voldoen. En dat deze ook op een diervriendelijke manier zijn geproduceerd. Wanneer belangrijke keurmerken, zoals het RDS en/of Downpass keurmerk ontbreken is het niet geadviseerd om het dekbed dat je op het oog hebt te kopen.