Waarom kiezen voor inbouwspots LED?

LED-verlichting bestaat tegenwoordig in de meest uiteenlopende vormen. Zelfs wanneer je doelbewust wil kiezen voor het gebruik van spotjes zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden. We maken hierbij dan onder meer een onderscheid tussen inbouwspots LED en standaard spotjes die niet in, maar wel op een bepaald oppervlak kunnen worden geplaatst. In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen de voorkeur blijken te geven aan inbouwspotjes. Overweeg jij ook de aanschaf van deze verlichting, maar wil je er graag eerst nog wat meer over te weten komen? Lees dan vooral snel verder!

Ingebouwde verlichting oogt eigenlijk altijd mooi 

Inbouwspots LED worden zoals  de naam reeds duidelijk aangeeft uiteraard ingebouwd. Dit is meteen ook het eerste voordeel dat we aan deze vorm van verlichting toe kunnen schrijven. Voor LED inbouwspots geldt dat ze verwerkt kunnen worden in verschillende oppervlakken. Denk hierbij aan:

  • De treden van je trap; 
  • Het plafond; 
  • In bepaalde vloeren; 

Het komt in de praktijk bovendien ook niet zelden voor dat inbouwspots LED worden gebruikt buiten de woning. Dit bijvoorbeeld in het terras, maar ook met als doel om een bepaald pad te verlichten. Wanneer je ervoor gaat kiezen om deze verlichting buitenshuis te gaan gebruiken moet je er wel rekening mee houden dat deze waterbestendig moet zijn. Dat spreekt echter voor zich. 

De energiefactuur kan op efficiënte wijze worden verlaagd

Gebruikmaken van inbouwspots LED zorgt er in de praktijk voor dat je de kostprijs van je energiefactuur danig kan verlagen. In vergelijking met traditionele verlichting die wordt gerealiseerd door middel van een gloeilamp is het dan ook zo dat je door te kiezen voor LED een besparing kan realiseren die kan oplopen tot zomaar even 50 procent. Dat is natuurlijk ongelofelijk mooi meegenomen. In eerste instantie gaan veel mensen ervan uit dat de impact van de verlichting op de energiefactuur slechts beperkt is, maar dat is zeker niet correct. Wanneer je het verbruik van alle verlichting in je woning gaat samenstellen zal dit dan ook al snel duidelijk worden gemaakt. 

Inbouwspots LED hebben een ongelofelijke levensduur

Je mag dan wel een bepaalde energiebesparing kunnen realiseren door te kiezen voor inbouwspots LED, minstens even belangrijk is natuurlijk ook de levensduur van de verlichting. De energiebesparing die je kan realiseren zou immers van ondergeschikt belang zijn wanneer je om de haverklap nieuwe spots moet aanschaffen. Gelukkig is dat niet het geval. Door te kiezen voor inbouwspots LED zal je namelijk al snel tot de conclusie komen dat deze ook over een geweldig lange levensduur beschikken. Ook dit is dan ook beslist een reden om te kiezen voor het kopen van dergelijke verlichting. 

Let op! Niet alle LED-verlichting is standaard dimbaar!

Tot slot nog een belangrijk laatste aandachtspunt. Je dient er namelijk altijd rekening mee te houden dat LED-verlichting niet standaard dimbaar is. Heel wat mensen vinden het belangrijk dat ze hun inbouwspots LED kunnen dimmen. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je daarvoor gebruik willen maken van specifieke dimbare exemplaren. Controleer dus altijd even grondig de verpakking voordat je overgaat tot het kopen van bepaalde spots met LED-verlichting.