Verschillende soorten zonnepanelen: batterij zonnepanelen of glas-glas zonnepanelen

Wanneer je van plan bent om zonnepanelen te plaatsen is het belangrijk om te weten welke soort zonnepanelen je wilt plaatsen. Hierdoor kun je namelijk het meeste uit je elektriciteit halen. Bovendien is de keuze van batterij zonnepanelen belangrijk omdat je weet wat je op je dak gaat plaatsen, wat de voordelen zijn en hoe het precies werk. Daarnaast kun je zonnepanelen laten plaatsen door installateurs als je weet welke soort je moet laten plaatsen. Hierop zal je dus de installateurs op kunnen uitzoeken. Maar ook kun je hierdoor aan de installateurs vertellen, zodat zij precies weten wat ze moeten doen. Hierdoor kunnen ze je helpen door te vertellen of het voor hen mogelijk is om de zonnepanelen te plaatsen. Wanneer dat niet zo is, kun jij verder zoeken naar een installateur. Zo kom je op de dag van de installatie niet voor verrassingen te staan. Ben je benieuwd welke verschillende soorten zonnepanelen er zijn en wat de voordelen ervan zijn? Lees dan verder. 

Batterij om te gebruiken

Een soort zonnepanelen is batterij zonnepanelen. Met batterij zonnepanelen ben je veel minder afhankelijk van het energienet. Wanneer de salderingsregeling wordt afgeschaft kun je met batterij zonnepanelen beschikken over gratis elektriciteit. Wanneer je ergens afgelegen woont en er geen vaste elektriciteitsaansluiting is, kun je door middel van batterij zonnepanelen ervoor zorgen dat je energie kan hebben. Bovendien is het zo dat je met batterij zonnepanelen energie op slaat dat je later kunt gebruiken. Bijvoorbeeld op dagen dat het heel erg hard regent en er geen zonnestraal meer aan de lucht komt. Met batterij zonnepanelen hoef je deze dagen niet licht te creëren met een kaars of een zaklamp. Als laatste maken de batterij zonnepanelen je deels onafhankelijk van het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor zal je aan het einde van de maand ook minder hoeven te betalen, omdat je voor een deel gebruikmaakt van eigen opgewekte energie door de batterij zonnepanelen. 

Glas-glas zonnepanelen

Een ander soort zonnepanelen is glas-glas zonnepanelen. Het zijn op dit moment de nieuwste zonnepanelen. De glas-glas zonnepanelen bestaan uit een laag glas, een laag zonnecellen en de achterkant is gemaakt van kunststof folie. Glas-glas zonnepanelen hebben als grootste voordeel dat ze de langste levensduur hebben dan alle soorten zonnepanelen. Je zult met deze zonnepanelen langer kunnen genieten van een grotere opbrengst. Doordat de glas-glas zonnepanelen langer mee gaan, heb je in vergelijking wanneer de glas-glas zonnepanelen gesneuveld zijn meer kWh ’s opgewekt. Dat komt doordat deze veel langer de tijd heeft om meer op te wekken. 

Bespaar op je energierekening met zonnepanelen van Energie de Kempen

Echter is het wel zo dat de glas-glas zonnepanelen duurder uitvallen dan andere zonnepanelen. Aan de andere kant is het wel zo dat ze langer mee gaan. Hierdoor zal je ook niet zomaar je zonnepanelen hoeven te laten vervangen. Wanneer andere zonnepanelen maar 15 jaar mee gaan, zal je dus 15 jaar later weer nieuwe zonnepanelen moeten kopen en weer zonnepanelen installateurs in moeten huren. Dit kost je extra tijd en geld. Hierdoor kun je het beter in 1 keer goed doen en de beste zonnepanelen kopen, zodat je niet over een paar jaar weer kosten maakt. Uiteindelijk zal je hierdoor duurder uit zijn.