Hoe kun je besparen op schilderwerken?

De 10 Beste

Wanneer verf begint af te bladeren, of wanneer je simpelweg zin hebt in een nieuw kleurtje op de wand, kun je de schilder inschakelen. Maar zo’n schilder is niet gratis. Daarom vind je hier enkele tips waarmee je kunt besparen op schilderwerken. 

Wat kost een schilder? 

Voordat we kunnen kijken naar de manier waarop je kunt besparen op een schilder is het goed om te weten hoeveel je voor een schilder betaald, en waaruit deze prijs is opgebouwd. Vaak verschilt de prijs per schilder en per klus. Je betaalt namelijk niet alleen voor de schilder zijn tijd, maar ook voor de materialen en de grootte van de klus. 

Het uurtarief van een schilder ligt tussen de € 35,- en de € 50,-. Deze prijs verschilt per schilder. Wanneer je te maken hebt met een ervaren schilder zul je meer kwijt zijn, dan wanneer je een schilder inschakelt die nog maar net begonnen is. Ook de werkzaamheden van de schilder spelen hierin mee. Een buitenschilder is bijvoorbeeld duurder dan een binnenschilder.  

Ook de klussen hebben invloed op de prijs. Wanneer je ramen wil laten schilderen ben je bijvoorbeeld rond de € 15,- tot € 25,- per raam kwijt, maar voor het schilderen van de gevel ligt de prijs tussen de € 20,- en € 40,- per m². Voor meer informatie over de kosten van een schilder kun je terecht op De 10 Beste

De 10 Beste

3 bespaartips

Er is dus niet één standaard antwoord op de vraag ‘wat kost een schilder’, maar je kunt er wel voor zorgen dat deze prijs zo laag mogelijk uitvalt. En dat doe je op deze manier. 

3 bespaartips: 

  • Zelf voorbereidend werk doen: Je kunt besparen op de kosten van de schilder door zelf voorbereidend werk te doen. Dit kan bijvoorbeeld het schuren van de oppervlakken zijn. 
  • Kies voor een winterschilder: In de winter laten schilderen is soms onpraktisch, maar dit betekent ook dat de prijs lager uit zal vallen. Dit wordt ook wel het off-season genoemd. 
  • Kies voor een minder ervaren schilder: Een minder ervaren schilder kan minder kosten dan een ervaren schilder. Ga vooraf wel op onderzoek uit om zeker te weten dat de schilder goed werk verricht.