Plinten kopen, hier moet je opletten

Met Plinten kopen – Mooieplinten zorg je ervoor dat je een bepaald sfeer in huis creëert. Daarom is het kiezen van juiste plinten dan ook zo belangrijk en niet te onderschatten. De afwerking van je vloer zal het belangrijkste onderdeel zijn voor het bepalen van zulke sfeer. Maar waar moet je aan denken als je besluit om plinten kopen?

Plinten kopen doe je in drie stappen

Overweeg je extra aandacht te besteden aan plinten kopen dan zal dat veel goeds doen voor je ruimte. Je kunt met plinten kopen denken aan drie stappen. Ten eerste moet je duidelijkheid hebben welk soort je kiest. Ten tweede is het van belang om de dikte en hoogte te bepalen. En tot slot wat uiteraard niet vergeten mag worden is het bepalen voor welke kleur plint je kiest. Heb je op deze drie stappen het antwoord? Dan kun je met volle overtuiging plinten kopen die goed bij je interieur zullen passen. 

De meest verkochte plint is de gladde plint

Ben je iemand die van modern houdt en zich dat uit in het interieur overweeg dan eens om gladde plinten kopen. Deze zijn ongeveer tussen de 9 en 12 centimeter hoog en passen perfect bij een modern interieur. De specifieke afmeting van 9 tot 12 centimeter is door magazines en tv programma’s steeds hoger geworden. Een gladde plint geeft rust aan de muur en straalt een bepaalde luxe uit. Iets dat zeker het overwegen waard is. Het is te merken dat een gladde plint erg populair is onder woningbezitters, want het is de meeste verkochte plint op de markt. 

Kies voor traditie met de kraal plint

De kraal plint werd vroeger vooral veel toegepast in woningen. Houd je van een authentieke en traditionele sfeer in huis dan zijn kraalplinten zeker het overwegen waard om aan te schaffen. Ook voor een modern interieur past een kraal plint heel goed. En net zoals bij de gladde plint heb je bij kraalplinten genoeg diversiteit in soorten, maten en kleuren. Naast de gladde plint is de kraalplint het meest verkocht en zorgt voor een hele mooi afwerking van je interieur.

Ga voor klassiek met monumentenplinten

Houd je meer van een klassieke sfeer binnen je interieur denk dan eens aan monumenten plinten. Deze speciale plinten geven je ruimte echt een paleisachtige uitstraling mee en doet gelijk veel indruk wekken. Monumenten plinten werden vooral heel vroeger gebruikt in oude herenhuizen uit begin twintigste eeuw. Doordat de plint meestal is verwerkt met een sierlijke krul doet het heel luxe aan. Deze meest gangbare hoogte van een monumenten plint is 14 centimeter.

Let bij plinten kopen of de hoogte en dikte

Heb je de keuze gemaakt uit een divers palet aan verschillende plinten dan is het tijd om naar de hoogte en dikte te kijken. Bij een gemiddeld huishouden kun je het beste kiezen voor plinten van 9 tot 12 centimeter. Bij de hoogte is het plafond en de grootte van de kamer zeer bepalend. Heb je een kleine woonkamer? Kies dan voor een lagere plint voor zowel de vloer als voor de plafondlijst. Om de reden dat hoge plinten de ruimte alleen maar compacter maken. Daarnaast is de dikte ook van belang en medebepalend voor de uitstraling van je vloer. Meet als eerste de ruimte tussen de vloer en de muur op. Zorg daarbij dat je altijd een iets dikkere plint bestelt dan dat je hebt opgemeten. Sommige houten vloeren kunnen in de winter namelijk nog wel eens krimpen.