Op zoek naar de ideale plant?

Ben jij op zoek naar een ideale plant in huis? Ondanks dat het vinden van een plant een nobel streven is geldt dat het vaak niet makkelijk is om een plant te vinden die betaalbaar is en voldoet aan alle criteria die jij van tevoren hebt vastgesteld. Door voldoende onderzoek te doen en planten te vergelijken met elkaar is het wellicht mogelijk voor jou om een ideale plant te vinden. Vanzelfsprekend geldt dat de ideale plant voor iedereen anders is. Wil jij bijvoorbeeld een bekende plant in huis hebben of een plant die vrij uniek is in de wereld? Als dat laatste het geval is dan kan je kiezen voor de Fissidens fontanus.

De Fissidens fontanus

Deze plant is erg uniek aangezien de plant ten eerste onbekend is in de aquariumwereld. Door deze plant aan te schaffen voor een redelijke prijs haal je in ieder geval een plant in huis waarbij sprake is van iets unieks. De meeste mensen zullen de plant namelijk niet hebben. Verder is de plant uniek in het onderhouden en verzorgen, aangezien het verzorgen van deze plant niet makkelijk is om te doen.

Onderhoud van de bijzondere plant

Aangezien de plant niet makkelijk te onderhouden is kan hier ook een mooie uitdaging in zitten waarbij geldt dat er veel liefde in de plant wordt gestopt. De plant heeft namelijk veel licht en Co2 nodig. Bij het aanschaffen van deze plant is het erg belangrijk dat jij in de eerste plaats deze informatie hebt en ten tweede in staat bent om een warme omgeving te creëren voor deze plant die geschikt is om in te groeien. Verder wordt de plant maximaal vijf centimeter hoog en heeft de plant donkergroene blaadjes. Ten slotte kan het mos prima op steen groeien.

Groei van de plant

De Fissidens fontanus is een plant die langzamer groeit dan andere planten. Daarom moet jij ervoor zorgen dat er geen overwoekering ontstaat. Verder is deze plant gevoelig voor algen. Gelukkig is het wel mogelijk om deze plant te snoeien door de lange strengels kort te knippen. Ten slotte is de mossoort enorm gewild in Nederland aangezien deze soort super mooi groen is en daarmee een waardevolle toevoeging kan geven in iedere omgeving. Er zijn namelijk bij het aanschaffen van deze plant voldoende matjes aanwezig waardoor het mos dat groeit erg sterk en stevig is. De begroeiing van deze plant is goed en zal iets toevoegen in huis.

Kijk voor meer info op Aquascaper.be.