Leukste spelletjes voor de hele familie

Er zijn talloze verschillende bordspellen die jij met je gezin kunt spelen. De spellen variëren nogal in doelgroep. Zo zijn er een hoop spellen voor kleine kinderen of voor met twee mensen, maar er zijn ook spellen die jij met de hele familie kunt spelen. Vandaag de dag worden er een stuk minder spellen gespeeld dan eerst, toch is het iets wat nooit helemaal zal verdwijnen. Er komen ook vandaag de dag nog nieuwe spellen uit die erg leuk zijn om eens een keer te hebben geprobeerd. Hier kun je lezen over een aantal bordspellen die jij met je hele familie zou kunnen spelen.

Het bordspel Rummy

Rummy is een familiespel dat ongeveer 100 jaar geleden is bedacht. Het spel is is meerdere keren uitgeroepen tot spel van het jaar en toch is het bij veel mensen niet bekend. Het is een spel dat zowel een goede tactiek als een beetje geluk vereist. Rummy is een spel dat wordt gespeeld met vier verschillende kleuren stenen. De stenen zijn rood, geel, blauw en zwart gekleurd. Het doel van het spel is om ervoor te zorgen dat je per beurt zoveel mogelijk stenen op tafel legt. Als jij als eerste al je stenen op tafel kwijt bent, ben jij de winnaar van het spel. Je moet wanneer je je stenen op tafel wilt leggen minimaal 30 punten op tafel leggen. Wanneer dit is gelukt zul je daarna rijtjes moeten maken van cijfer, of meerdere van dezelfde cijfers moeten neerleggen. Elk cijfer is in elke van de vier kleuren te krijgen en alle stenen moeten onder de spelers worden verdeeld. Het is belangrijk dat je weet dat het minimum van een rijtje 3 is en je ook een steen aan een rij mag toevoegen.

Backgammon spelen met het gezin

Backgammon is een spel dat je kunt spelen met twee spelers tegelijkertijd. Je zult wanneer je dit met meerdere spelers wilt spelen dus omstebeurt moeten spelen. Het is een spel wat niet heel lang duurt en zowel geluk als tactiek vereist. Backgammon is een spel dat als één van de eerste spellen in Nederland werd gespeeld. Het is de afgelopen decennia echter niet meer zo veel gespeeld als eerst. Om te winnen zul je ervoor moeten zorgen dat al je stenen aan het einde van het bord komen. Je speelt in de tegengestelde richting en kunt ook je tegenstander weer terugsturen naar het begin. Het is een race tegen elkaar om al je stenen weer binnen te krijgen. Om je stenen te kunnen verplaatsen zul je met twee dobbelstenen moeten gooien. Backgammon is een spel dat kan variëren in lengte. Je kunt een potje binnen 10 minuten afmaken, maar het kan ook een half uur duren. Bij het spel heb je 15 stenen en 24 gekleurde driehoeken. Je zult de stenen op een bepaalde manier verdelen op het veld en dan ook niet alle stenen het hele bord over moeten verplaatsen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je stenen bij elkaar houdt. Iemand kan je namelijk alleen slaan als je minder stenen op een driehoek hebt dan je tegenstander.