Een half vrijstaand bad, een vrijstaand bad of een inbouwbad? 

Wanneer je op zoek bent naar een bad voor je badkamer zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een half vrijstaand bad, maar ook voor een vrijstaand bad of een inbouwbad. Ieder bad heeft z’n eigen voor- en nadelen. Echter is het soort bad wat het meest voor jouw badkamer geschikt is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan je persoonlijke wensen en behoeften en aan de grootte van je badkamer. Naast dat er verschillende baden verkrijgbaar zijn, kan een bad ook verschillende afmetingen en kleuren hebben. Je kunt zelfs kiezen voor een bubbelbad. Het is dus maar net wat jouw persoonlijke wensen en behoeften met betrekking tot het nieuwe bad voor je badkamer zijn. 

Welk bad kies je? 

Er zijn dus verschillende soorten baden verkrijgbaar. Bij een sanitairspeciaalzaak zal je zowel een half vrijstaand bad als een vrijstaand bad en een inbouwbad tegenkomen. Het voordeel van een inbouwbad is dat je de mogelijkheid hebt om het bad van extra opties te voorzien. Denk aan een bubbel functie en verlichtingsmogelijkheden. Ook kan de ombouw van een inbouw bad betegeld worden met tegels. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Wanneer je een grote badkamer hebt zal een vrijstaand bad zeker niet misstaan. Je kunt zo’n bad namelijk op iedere willekeurige plaats in je badkamer plaatsen. Wil jij je badkamer een klassieke uitstraling geven? Dan is een vrijstaand bad met pootjes wellicht een goede optie. Wil jij je badkamer een strakke en moderne uitstraling geven? Dan zal een ovaalvormig vrijstaand bad zeker niet misstaan. Wil je graag een vrijstaand bad maar is je badkamer hiervoor niet groot genoeg? Dan kan een half vrijstaand bad je een uitkomst bieden. 

Wat is een half vrijstaand bad nu precies?

Een half vrijstaand bad straalt de luxe uit van een vrijstaand bad en is zeer geschikt om te plaatsen in een wat kleinere badkamer. Zo’n bad is namelijk ruimtebesparend waardoor het ook mogelijk is om in een kleinere badkamer zo’n bad te plaatsen. Daarnaast kan zo’n bad op verschillende manieren geplaatst worden. Je kunt het bad in een hoek neerzetten, maar je hebt ook de mogelijkheid om de achterkant van het bad tegen een wand aan te zetten. Hierdoor staat het bad als het ware vrij waardoor het net lijkt of je een vrijstaand bad in je badkamer hebt staan. 

Hier moet je letten 

Of je nu voor een half vrijstaand bad, een inbouw bad of een vrijstaand bad kiest, het is belangrijk dat je weet dat baden verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, afmetingen en vormen. Het is dus altijd belangrijk dat je eerst nagaat wat voor soort bad je precies wilt en hoeveel ruimte je voor een bad in je badkamer hebt. Je kunt een groot tweepersoons bad wel mooi vinden, maar wanneer de ruimte in je badkamer hiervoor niet geschikt is kun je beter een andere keuze maken. Het is raadzaam om altijd een sanitair speciaalzaak te bezoeken wanneer je op zoek bent naar een nieuw bad. Een sanitairspecialist kan je namelijk voorzien van de juiste informatie zodat je de juiste keuze maakt. Door de juiste keuze te maken kun je jarenlang plezier hebben van je vrijstaand ligbad, je inbouwbad of je half vrijstaand bad.