Het deel waar iedereen tegen op zit tijdens het verhuizen, is natuurlijk de verhuisstress. Iedereen wil natuurlijk dat zijn verhuizing op rolletjes loopt, maar zo gaat het meestal niet. Er gaat altijd hier en daar wel wat mis en dat is helemaal niet erg, maar niet optimaal. Om nu zo stressvrij mogelijk te kunnen verhuizen is het handig om een verhuisplanning te maken. 

Verhuisplanning

Een verhuisplanning kan je natuurlijk zelf maken en uitvoeren, maar dit kan ook met behulp van een bedrijf zoals Holland Movers. Een verhuisplanning begint natuurlijk bij de voorbereiding. Wie kunnen er ingezet worden voor het tillen van de meubels en dozen. regel je zelf mensen of huur je een team in. Welke spullen gaan niet mee en kunnen bij het grofvuil gezet worden vóórdat er verhuist gaat worden. 

Het is belangrijk dat er een plan wordt gemaakt van alles wat er moet gebeuren op die dag. Welke meubels gaan eerst en welke daarna? Maak een indeling van hoeveel spullen er samen vervoert kunnen worden en kies deze uit. Zo is er geen gedoe met passen en meten tijdens het verhuizen. Het enige wat dan gedaan hoeft te worden is het laden en lossen en het vervoeren. 

Ook handig voor tijdens het verhuizen is het  maken van een checklist. Zo kan je de dag zelf dingen afstrepen en is er een overzicht van wat er al gedaan is en wat nog gedaan moet worden. 

De verhuisdag

Dankzij het verhuisplan is er geen stress meer over de mankracht en het transport, want dit is allemaal al voorbereid. Als het goed is is alles dus al geregeld en moet het plan alleen nog uitgevoerd worden, dat kan met behulp van een verhuisbedrijf zoals verhuisbedrijf Blaricum. Houd de checklist erbij en zorg dat alles volgens plan verloopt. Grote meubels eerst, dan de dozen en de kleine spullen. Welke meubels gaan als eerste met de verhuisbus mee en welke daarna. Denk ook aan wat dus handig is met het plaatsen in het nieuwe huis. Geef iedereen een taak zodat er geen verwarring is bij het personeel of de vrijwilligers. En zo vlieg je door de intensieve verhuisdag heen.