Warmtepomp

Ga voor een warmtepomp

De opwarming van de aarde is helaas een snoeihard wetenschappelijk feit waar we simpelweg niet meer onderuit kunnen. Als de opwarming van onze planeet in dit tempo doorgaat, worden bepaalde gebieden op aarde straks onbewoonbaar door de extreme hitte of door overstroming. Wat kunnen we eraan doen om dat te voorkomen? Een methode die de laatste tijd steeds populairder wordt, is het laten installeren van een warmtepomp. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel dit blog over diverse soorten warmtepompen.

Hybride warmtepomp

De eerste warmtepomp is de hybride warmtepomp. Deze kunt u combineren met uw huidige cv-ketel. Uw gasverbruik daalt hierdoor met maar liefst 70%. Een nadeel is wel dat hiermee uw stroomverbruik wat hoger wordt. Het is echter nog altijd voordeliger dan verhuizen naar een meer energiezuinige nieuwbouwwoning. De volgende op onze lijst is de elektrische warmtepomp.

Elektrische warmtepomp

De elektrische warmtepomp is elektrisch, zoals de naam al een beetje verklapt. Elektriciteit is namelijk goedkoper dan gas. Deze warmtepomp gebruikt de buitenlucht als ‘energiebron’. U kunt deze pomp buiten uw woning laten installeren zodat hij de lucht van buiten gebruikt om de lucht binnen te verwarmen. De binnenunit van deze warmtepomp kan bij diverse modellen ver van de buitenunit geplaatst worden. Zo plaatst u hem makkelijk op een plek waar hij niet in de loop staat. De derde warmtepomp op ons lijstje is de lucht-waterwarmtepomp.

De lucht-waterwarmtepomp

De meest duurzame warmtepomp die we hier vandaag behandelen, is de lucht-waterwarmtepomp. Deze warmtepomp bestaat uit 3 onderdelen: een binnendeel, een buitendeel en een boilervat. De warmtepomp zorgt voor warmte in het water dat u voor uw radiatoren of de vloerverwarming gebruikt. Daarnaast kunt u dit duurzaam opgewarmde water gebruiken om mee te douchen of om mee af te wassen. Ideaal toch?

Ook een warmtepomp kopen

Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van de warmtepomp. Wilt u eerst meer lezen over duurzaam en goedkoop wonen? Lees dan nog meer van onze leerzame blogs.